T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Şehit Mekan Şahin İmam Hatip Ortaokulu

İOKBS 2024 - BURSLULUK SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Sınav başvurusu 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında müdürlüğümüze yapılacaktır. Sınav tarihi 21/04/2024 saat 10.00'dur. Sonuçlar ise 17/05/2024'te açıklanacak olup  http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Veli takip edecektir.

2023 yılı gelir beyanında iş yeri muhasebecisinden alınan belgeyle veya sözle değil, karekodlu e devlet çıktısı ile işlem yapılacaktır. Çalışma hayatım uzun dönem dökümdeki devlet kayıtları esas alınacaktır.

2023 yılında çalışmayan ebeveyn veya 18 yaş üstü okula gitmeyen aile üyesi de çalışmadığını sözle değil e devletten alabileceği karekodlu "Çalışma hayatım uzun dönem dökümdeki devlet kayıtları" ile ispat edecektir.

Nüfus kayıt örneği e devletten karekodlu şekilde alınacaktır ve müdürlüğümüze sunulacaktır.

Bu evrakların tamamı veli tarafından kendi imkanları ile edinilecektir. Veliye idaremiz tarafından yalnızca EK-1 belgesi verilecektir. Bu EK-1 belgesini doldurup, imzalayıp evraklarını tam ve eksiksiz bir şekilde Müdür Yardımcısına teslim etmesi başvurusu için yeterli olacaktır. 

Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Geçiyorsa boş yere başvuru yapmayınız, onay verilmemektedir.

Evraklarını teslim etmeyen ya da anne veya babası olmadan başvuru yapmaya çalışan öğrencinin durumu son güne kadar beklenip son gün reddedilecektir.

Müdürlüğümüzün bursluluk sınavı ile ilgili sorumluluğu bu kadardır.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Başvuru yapan veli sınavının nereye çıktığı konusunda takibini kendisi sürdürecektir. Sınav giriş belgesi sınavın yapılacağı okul tarafından çıkarılıp sıraların üzerine konulacağından idaremiz sınav giriş belgesi dağıtmayacaktır. 

Sınavın içeriği Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, Sosyal Bilgiler 20 soru toplam 80 soru şeklindedir. Velilerimize http://www.meb.gov.tr adresindeki kılavuzu incelemeleri tavsiye edilir.

Sınavı kazanan öğrencinin bursu kendi hesabına yatacağından müdürlüğümüzün yapacağı herhangi bir işlem bulunmamaktadır. 

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 10:41 - Görüntülenme: 213
  Beğen | 0  kişi beğendi