ANKARA / MAMAK - Mamak Şehit Mekan Şahin İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS

May

Mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerimizle Mesleğimde 1 Gün etkinliği yapıldı.

Nis

7.sınıf öğrencilerimize yönelik yaz kampı(Temmuz-Ağustos çalışma takvimi) programı planlanarak öğretmen, öğrenci ve velilerimize duyuruldu.

Nis

LGS koordinatörümüz Ayşenur LAÇİNBAY öğrencilerimize SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI ile ilgili sunum yaptı.

Nis

Hedef LGS kapsamında 8.sınıf öğrencilerimize "DİKKAT VE ODAKLANMA" temalı seminer verildi.

Şbt

Hedef LGS kapsamında uygulanan sınavların analizleri öğretmenlerimiz tarafından Okul Müdürü Emre TÜRKOLUK başkanlığında yapıldı ve velilerimizle paylaşıldı.

Şbt

Hedef LGS kapsamında 8.sınıf öğrencilerimize "ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ"konulu seminer verildi. Öğrencilerimizi bu konuda bilgilendiren Hedef LGS koordinatörümüz Ayşenur LAÇİNBAY'a teşekkür ederiz.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü Selman EKİCİ başkanlığında, İl Rehberlik koordinatörü Hedef LGS Projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle il toplantısı gerçekleştirildi.

ANKARA HEDEF LGS 2024 PROJE KOORDİNATÖRLERİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI İL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

TOPLANTI YERİ: Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi

TOPLANTI TARİHİ: 06.01.2024

TOPLANTI SAATİ: LGS Grubu: 09.00 YKS Grubu: 14.00

Alınan Kararlar

1.      Projenin dönemlik değerlendirilmesi yapıldı.

2.      İl Koordinatörleri, Ahmet Kulaksız ve Merve Altın tarafından projenin yapılacak rehberlik faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Okul koordinatörleri ile iletişimi daha kolay sağlamak ve koordinasyonu artırmak için whatsapp grubu kurulması kararlaştırıldı.

3.      İmam Hatip Ortaokullarında ve İmam Hatip Liselerinde, proje kapsamında; kamp programları, destekleme yetiştirme kursları, deneme sınavları ve görünürlük çalışmaları konusunda yapılan faaliyetler incelendi. Bu alanlarda yapılacak özgün etkinlik ve çalışmaların yaygınlaşmasına karar verildi.

4.      Görünürlük faaliyetlerinin artırılmasına karar verildi.

5.      İmam Hatip Liselerinin program çeşitliliğinin tanıtılması kararlaştırıldı.

6.      Hedef YKS/LGS Projesi kapsamında, 2. Dönem bir toplantı daha yapılmasına karar verildi.

Şbt

HEDEF LGS 2024 KAPSAMINDA 2.DÖNEM OKULUMUZDA UYGULANACAK OLAN DENEME SINAVI TAKVİMİ.

Ara

Düzenli kitap okumak öncelikle sınav sorularını okurken dikkatimizi daha uzun sürelerle soruda tutabilmeyi sağlar. Çünkü kitap okurken de kitap sayfalarında uzun süre odaklanırız. Kitap okumak kelime dağarcığımızı geliştirir ve sınavda bilmediğimiz kelime ile karşılaşma riskimiz azalır. Kitaplar da sınav kitapçıkları gibi sade, görsel olmayan düzendedir. Dolayısıyla kitap okurken aynı zamanda sınav kitapçığındaki düzene de alışmış oluruz. Sınavda zamanı yetirebilmek son derece önemlidir. Bu yüzden kitap okuma çalışmalarımız titizlikle devam etmektadir.

Ara

Matematik öğretmenimiz Ayşenur LAÇİNBAY tarafından 8. sınıf öğrencilerimize Zaman Yönetimi ile ilgili seminer verildi.

Ara

Hedef LGS 2024 kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize Soru Çözmede karşılaşılan güçlükler, çözerken yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Matematik Öğretmenimiz Ayşenur LAÇİNBAY'a çok teşekkür edriz.

Ara

Hedef LGS 2024 kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize yönelik motivasyon gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Hamamönü,Taceddin Dergahı ve Mehmet Akif ERSOY'un evini ziyaret ederek güzel bir gün geçirdiler.

Ara

Okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimize 2024 Hedef LGS kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Ersin ÖZKAN tarafından Ankara'da yer alan en başarılı İmam Hatip Liselerinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca İmam Hatip Liselerinin program çeşitliliği ve imkanları hakkında bilgiler verildi.